Kérem várjon.
AKCIÓS NYÁRI GUMIK
Barum gumi


A Barum márka koncepciója a „Jó abroncsok, jó áron” ami érződik is gyártmányaikon. Az ár és érték arányuk feltűnően jó, és alacsony áron is tudunk jó teljesítményű gumikat venni ebből a márkából. Tehát nem is kérdés, ha esetleg a keret alacsonyabb, de nem akarunk rossz minőségű gumit venni, akkor a Barummal rosszul nem járhatunk. De mint mindennek, ennek a cégnek is kezdődnie kellett valahol és valamikor.


Csehország egyik kisvárosában, Zlinben megalakult 1924-ben a Bata nevezetű cég. Elsőnek még csak cipőket gyártottak, nem meglepően, azokat is jó minőségben, mivel innen ered a világhírre szert tevő Bata cipő.

Gumiabroncs gyártás viszont csak 1931-ben kezdődött meg a cégnél, annak eredményeként, hogy a vasúti szállításnak óriási költségei lettek volna, ezért a cég inkább utakon bonyolította le a szállítást, de hogy a magas költségű importálást is elkerüljék, elkezdték maguk gyártani az abroncsokat. Legelőször csak kerékpárokra gyártottak gumikat. Egy évvel később, 1932-ben már elkezdtek gépjárművekre is abroncsokat gyártani. Ezeknek az abroncsoknak óriási sikere lett országszerte, ezért a cég cipőgyártásból átalakította magát teljes körű abroncsgyártásra.

A márka a mai nevét 1946-ban kapta meg, mikor Csehország három legnagyobb gumigyártója, a Bata, a Rubena Nachod és a Mitas egyesült, immár az állam keze alatt. Ezekből a nevekből hozták össze a Barum nevet. A márka 1967 óta radiál abroncsokat is gyárt. Ezen típusú abroncsok gyártásának megkezdésekor már épülőben volt Zlin mellett, Otrokovicében egy 5.3 hektár alapterületű gyár, ami 1972-ben meg is kezdte a termelést. A Continentalnak 1992-ben sikerült többségi tulajdont szereznie ebben a gyárban és megszerezte a Barum márka nevét is, ezzel megalakítva Csehország második legnagyobb vegyesvállalatát, viszont már Barum Continental spol s.r.o néven.

A gyárból évente több mint 16 millió darab személygépkocsi, tehergépkocsi és mezőgazdasági abroncs kerül a piacokra. A Zetor traktorokon nagy általánosságban ezt a márkát találhatjuk meg. Azért erre a márkára esik a választásuk, mert ez felel meg legjobban néhány követelménynek, például hogy megőrizzék a termőföld állapotát, nagyobb sebességet biztosítsanak és kiváló a kapaszkodóképességük. Ezt a teljesítményt a nagyobb, 70-es keresztmetszetű radiál gumiabroncs teszi lehetővé, ami nagyjából 20%-al növeli az érintkező felületet, és csökkenti a talaj felé gyakorolt nyomást. A Barum abroncsokra általában a gyártástól számított 5 év garancia van.